Mariëtte is geboren in Nederland en heeft 3 jaar in Randolph, NJ, USA gewoond. Tot nu toe had ze 4 zeer succesvolle tentoonstellingen, waarvan 2 in New Jersey. Mariëtte heeft vanaf zeer jonge leeftijd geëxperimenteerd met textiel. Ze geeft er de voorkeur aan om met natuurlijke materialen te werken omdat dat materiaal warm en levendig is. Het is fijn om mee te werken en leent zich voor een perfecte combinatie van textuur, kleur en uitstraling. Nadat ze een aantal workshops voor textiele werkvormen heeft gevolgd, is ze zelf gaan experimenteren en heeft ze haar eigen technieken en stijl ontwikkeld.

De wandkleden die ze maakt, zijn gemaakt van wol die ze zelf schoonmaakt, verft en vilt. Haar creaties stellen een magische wereld voor van bloementuinen, vijvers, seizoenen, vaak bevolkt door kabouters en elfjes, terwijl dieren vanuit verschillende verstopplaatsen kijken. Elk werk heeft een magische sfeer; een betoverde wereld waar van alles mogelijk is. De wandkleden (maat meestal 70x45 cm) zijn bijzonder door fantasierijke thema's en 3-dimensionale verschijning.

De bloemenkinderen (maat ongeveer 12 cm) die ze maakt, zijn geïnspireerd door de aquarel boekjes van MC Barker. Ze stellen elk een bepaalde bloem voor en zijn bijzonder gedetailleerd. Het is voor haar een uitdaging om ze zo perfect mogelijk te maken.

Ze ontdekte niet lang geleden een nieuwe techniek; droogvilten. Deze techiek gebruikt ze nu bij het maken van wandkleden maar ook om 3-dimensionale wolfiguren te maken.

Mariëtte wil zich blijven ontwikkelen in haar artistiek gebruik van textiel; creëren van “reuzen en dwergen”. Ze neemt altijd graag opdrachten aan en geeft workshops.
 

terug naar de start pagina:
www.mariettevanhees.com